FinnRover – Wilderness Collection ™ 

Perinteisiä suomalaisia retkeilyvälineitä. 

FinnRover Loue on alkuperäisen A.E. Järvisen kehittämän avotulimajoitteen pohjalta Kullevo Kemppisen valmistaman Lapin-louteen tarkka kopio.

FinnRover –louemallisto on tehty kunnioittamaan vanhoja suomalaisia eräperinteitä. Mallistossa on kolme vaihtoehtoa, joissa louteiden muoto on kaikissa sama, mutta materiaalit ja mitat vaihtuvat. Mallit on nimetty niiden alkuperäisen ajankohdan ja avainhenkilön mukaan, jolloin materiaalivalintakin kuvastaa ajanmukaista tunnelmaa.


Loue M34 (Järvinen) on tuhdista valkoisesta puuvillasta, nahkavahvikkein tehty perinnemalli. Se henkii aikaa, jolloin A.E. Järvinen kirjoitti louteesta Metsästys- ja Kalastuslehdessä. M34 on malliston painavin, mutta tarjoaa varmasti autenttisen tunnelman avotulen loisteessa.

Loue M64 (Kemppinen) on vihreästä Nylon Taffetasta valmistettu Kemppisen jäämistöstä löydetyn mallin upeasti mukailtu kopio. Myös siinä on tyyliin sopivat nahkavahvikkeet. Kun alkuperäinen Laila Kemppisen ompelema loue oli kauttaaltaan ruskeaa nailonia, on tässä mallissa hopeoitu sisäpuoli.

Loue M94 (Corander) on vankasta polyesteristä valmistettu kookkaampi malli, jonka mitat ovat erätaitokouluttaja Nalle Coranderin neljälle hengelle tarkoittamasta mallista. Tässäkin louteessa on hopeoitu sisäpinta ja nahkaiset vahvikkeet.

Loue M16 (Retkinikkari) on puuvillapolyesterikankaasta (vanha armeijan sissitakin lumipuolikangas) valmistettu erinomainen perinteitä noudatteleva uutuus. Kangas on repeytymistä kestävää ripstoppia ja vahvikkeet muista poiketen muovia.


FinnRover-louteiden ”isä” on Joppe Ranta ja niiden valmistuttajana toimii Retkinikkari ky, joka myös myy tuotteita suoraan kuluttajille ja jälleenmyyjille. Louteiden luonnollinen jakelupaikka on Partioaitta, joka jo 1960-luvulla ensimmäisten joukossa myi loue-vaatteita, parhaimmillaan jopa neljää eri mallia. Uuden malliston valmistaja on Laatuteltta Ky Vilkman, eli entinen helsinkiläinen Telttatyö, joka alun perin Partioaitan louteetkin valmisti. Loue on siis palannut juurilleen.

Nimi, malli materiaali korkeus paino
Loue M64, (Kemppinen) Nylon Taffeta 285cm 1 kg
Kevyt 2-hengen malli 70g/m2
Loue M94,  (Corander) Polyester 330 cm 2,5 kg
Isompi 2-4 -hengen malli 130g/m2
Loue M34, (Järvinen) Puuvilla 285 cm 3,3 kg
Tuhti puuvillainen 2-hengen malli 265g/m2
Loue M16 (Retkinikkari) 2-h malli Puuvillapolyesteri 285 cm 2 kg

FinnRover on Suomen Erätaito Ry:n (www.suomenerataito.fi) suosittelema tuotemerkki , mutta tuotteet toimitetaan Partioaitan, Laatuteltta Ky Vilkmanin (www.laatuteltta.fi) tai Retkinikkari ky:n (www.retkinikkari.fi) kautta.


HUOM! LOUTEIDEN MYYNTI JA TARKEMMAT TUOTETIEDOT:
www.retkinikkarintarinat.fi > FinnRover Loue

Joppe Ranta
joppe@retkinikkari.fi
+358 500 705185